Krõbedad pitsaleivakesed lillkapsast ja lillkapsa hummus

Autor: Natalie Mets
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 25.09.2014 14:54

Lillkapsa hummus:

1 keskmine lillkapsa pea
1-2 küüslaugu küüs
tahini pasta või seesamiseemneid
u 2 spl sidrunimahl
u 2 spl oliiviõli
sool ja pipar
oliiviõli
sidruniviilud, petersell vm garneeringuks

Eelkuumuta ahi, aseta lillkapsatükid ahjupannile ja piserda üle oliivõliga. Rösti 40 minutit, võta ahjust ja jahuta. Mikserda lillkapsas, tahhiini või seesamiseemned, oliivõli, sidrunimahl, küüslauk koos soola ja pipraga köögikombaini ja mikserda kuni pehme ja kreemjas. Vajadusel lisa veidi vett. Garneeri oliiviõli, sidruniviilude või peterselliga ning serveeri juurviljade, näkileiva või muu meelepärasega.

Krõbedad pitsaleivakesed lillkapsast

1/2 suurest lillkapsa peast
1 teelusikas oliiviõli
2-5 hakitud küünt küüslauku
kuivatatud maitsetaimed
1 kergelt klopitud muna
u 115g mozarella juustu
Marianara kaste
oliivid
pesto
päikesekuivatatud tomatid
paprika
avokaado
ruccola
muud meelepärast pitsakatteks

Eelkuumuta ahi ning piserda küpsetuspaber õliga, riivi või tükelda lillkapsas imepeeneks - riisi sarnaseks. Soojenda lillkapsas mikrolaine ahjus pehmenemiseni ning jahuta kergelt. Lisa lillkapsa juurde küüslauk, muna, 3/4 juustust, maitsetaimed, sool ja pipar ning sega ained omavahel ja aseta küpsetuspaberiga kaetud pannile. Küpseta pitsapõhja kuni see hakkab tahkuma ning kuldseks muutuma (u 30 minutit).
Aseta pitsapõhjale teine küpsetuspaber ning pööra pitsapõhi ümber ja küpseta samuti kuldseks muutumiseni (u 10 minutit). Võta põhi ahjust ning lõika suupärasteks tükkideks ning aseta tükkidele ülejäänud juust ja teised koostisained, mida pitsale panna soovid. Aseta taas u 10 minutiks ahju kuni juust hakkab kuldpruunikaks muutuma, võta välja ning serveeri.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: