Volga silmupirukas

Autor: Vladislav ja Kaarel Koržets
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 26.10.2011 15:40

1 kg pärmitainast

1 kg jõesilmu

0,5 kg hapukapsast

100 g toiduõli; 30 g koorevõid

50 g jahu

soola ja pipar.

 

Puhasta silmud, lõika tükikesteks ja prae silmutükid õliga pannil. Seejärel prae pannil taimeõliga eraldi läbi hapukapsas (kapsale võid lisada ka õuna, sibulat, tüümiani, suhkrut).

Sega silmud ja kapsas kokku, maitsesta soola ja pipraga. Rulli tainas kaheks ahjuplaadi suuruseks ristkülikuks. Raputa plaadile natuke jahu ja seejärel laota sellele tainaruut.

Tainale laota silmu-hapukapsa-täidis, kata pirukas teise tainaruuduga ja näpi piruka küljed hoolikalt kinni. Lõika piruka keskele pealmisse tainakihti ümmargune auguke. Pane pirukas kuuma ahju ning küpseta 180-200° C juures 35-40 minutit, kuni pirukas on kuldpruun. (Esimese veerandtunni jooksul ära ahjuust uudishimust ava, sest küpsemise algfaasis võib pirukas jahedamat õhku saades kokku kukkuda).

Valmis pirukas määri üle koorevõiga, kata rätiku või küpsetuspaberiga ja lase pirukal pool tundi tõmmata.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: