Baklažaani keeks

Autor: Sandra Veeremaa
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 17.11.2014 11:34

Krõbedad tšillipähklid:
100 g kreeka pähkleid
1 spl mett
pool tl cayenni pipart
15 g suhkrut

Mõõda komponendid pannile ja kuumuta, pidevalt segades. Kuni sukur sulanud ja pähklid kuldpruunid. Jahuta.

Šokolaadikreem:
160 ml vahukoort
200 g tumedat šokolaadi
2 g meresoola

Mõõda koor ja meresool kastrulisse. Aseta pliidile. Kui keema läinud, võta tulelt ja lisa hakitud šokolaad. Sega korralikult läbi ja jahuta.

Keeks:
1 baklažaan
175 g võid + vormi määrimiseks (toasoe)
250 g suhkrut
200 g nisujahu
50 g kakaod
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
150 ml keefirit
2 muna

Auguga keeksivorm pintselda üle võiga. Küpseta baklažaani ahjus pehmeks 180 kraadi juures ja umbes 1 h. Jahuta. Eemalda koored ja püreesta sisu blendris püreeks. Mõõda kuivained kaussi ja sega läbi. Vahusta või suhkruga heledaks ja kohevaks vahuks. Lisa munad ja sega läbi. Lisa keefir ja baklažaanipüree. Viimasena sega hulka kuivained. Mõõda pool kogust tainast keeksivormi. Pudista taignale pool kogust kreeka pähkleid ja pool kogust šokolaadikreemiga. Nüüd vala ülejäänud segu vormi ja küpseta 160 kraadi juures 40-50 minutit. Katsu valmidust tikuga.
Jahuta ning kummuta keeks vormist välja. Vala üle šokolaadikreemiga ja pudista peale pähklid.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: