Kihiline leivamagustoit

Autor: Dita Lince
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 18.11.2014 11:39

200 g kuivatatud leiba

300 g suhkruga vahustatud vahukoort

300 g pohlamoosi (või muud hapukat moosi)

Peenesta kuivatatud leib hakklihamasinas (võib kasutada ka poes müügil olevat riivleiba). Pane klaasist magustoidukaussi üks kiht vahukoort, siis üks õhukesem kiht leivapuru ja seejärel üks kiht moosi. Jätka, kuni kauss on täis. Mida õhulisemad on kihid, seda mahlakam tuleb magustoit. Lõpeta vahukoore kihiga ja dekoreeri jahvatatud kaneeli ja värskete marjadega. Enne serveerimist hoia mõni aeg külmas.

Põldherned praetud sibula ja peekoniga

2 peotäit kuivatatud halli- ehk põldhernest

200 g suitsupeekonit

200 g valget sibulat

hapukoor ja roheline sibul serveerimiseks

Pane herned ööseks likku. Järgmisel päeval loputa veega ja keeda 40-60 min. Kui herned on pehmed, lisa soola, lase keeda veel paar minutit ja nõruta.

Pruunista pannil hakitud suitsupeekonit ja sibulat ning pane valmis peekoni-sibula segu hernestele. Serveeri hapukoore ja rohelise sibulaga, sobib hästi keefiri või hapupiimaga.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: