Maapähklivõiruudud šokolaadikattega

Autor: Teevi Ladõš
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 11.02.2014 09:51

Vaja läheb:

85 g suhkrut

0,4 dl vett

0,75 dl siirupit

130 g maapähklivõid

280 g Special K või muid suhkruta hommikusöögihelbeid*

80 g röstitud (soolaseid) maapähkleid

80 g kuivatatud jõhvikaid

võid vormi määrimiseks

Glasuur

150 g tumedat šokolaadi

25 g võid või kookosrasva

Peale puistamiseks:

Hakitud maapähkleid ja kuivatatud jõhvikaid

Kuumuta potis kuni keemiseni suhkur, vesi ja siirup. Tõsta pliidilt, lisa maapähklivõi ja sega ühtlaseks. Puista suuremasse kaussi hommikusöögihelbed, nirista peale siirupi-maapähklivõi segu ning sega õrnalt, kuniks helbed on seguga kaetud. Lisa pähklid ja jõhvikad ning sega veel paar korda.

Kata 20 x 30 cm kandiline vorm* küpsetuspaberiga ja määri see võiga. Laota helbesegu vormi, vajuta ühtlaseks ning tõsta jahedasse tahenema.

Glasuuri valmistamiseks sulata või ja šokolaad vesivannil. Nirista see helbesegule, puista peale hakitud pistaatsiapähkleid ja jõhvikaid ning lase taheneda, enne kui maiuse tükkideks lõikad.

* Kasutasin maisihelbeid ehk corn flakes’e

* Vormi suurusest oleneb kui kõrgeid ampsud saad – mida suurem vorm, seda madalamad. Mina kasutasin väiksemat keeksivormi.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: