Rootsi safranisaiad

Autor: Teet Laur
Allikas: Prillitoos | Avaldatud: 12.12.2014 17:04

GODA LUSSEKATTER

Rootsi safranisaiad.

5 dl piima

1-2 pk safranit

50 g pärmi

250 g maitsestamata kohupiimakreemi

1 muna

2 dl suhkrut

1/2 tl soola

150 g head pehmet võid

Ca 18 dl nisujahu

Rosinaid

Muna pealemäärimiseks

1. Soojenda piim koos safraniga 80 kraadini. Seejärel jahuta 37 kraadini.

2. Pane kaussi pärm, suhkur, sool, kohupiim, muna ja väiksemate tükkidena soe või.

3. Lisa piima safrani segu.

4. Lisa jahu.

5. Nüüd sõtku tainast niikaua kuni see tuleb käte küljest ilusti lahti.

6. Kata tainas rätiku või kilega ja aseta sooja kohta umbes 40 minutiks kerkima.

7. Lõika taignast väikesed pallid ja vormi käte abil peenike S täheline uss. Sinna sisse pane 2 rosinast silma.

8. Aseta uuesti umbes 20 minutiks kerkima või kuni tainas on saavutanud topeltkoguse.

9. Määri lahtiklopitud muna vee seguga ( 1 muna+1 sl vett)

10. Vajadusel lükka sõrmega taignast väljakerkinud rosinad sinna tagasi.

11. Küpseta ahjus 200C pöördõhuga ahi (225 C tavaahi) kraadi juures umbes 5-7 minutit või kuni saiad on ilusti kuldpruunid ja valminud.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: