Lihtsad makroonid

Autor: Sandra Veeremaa
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 18.01.2013 11:18

Küpsis:
45 g munavalget
60 g jahvatatud mandleid
105 g tuhksuhkrut
20 g suhkrut
jahvatatud tähtaniisi näputäis

Kreem:
60 g merevaiku (naturaalne)
70 ml vahukoort
60 g tumedat šokolaadi
25 g suhkrut

Ahi keera 125 kraadi peale ning kindlasti kuumaõhu režiimile, mis mõeldudki beseeküpsiste jaoks. Võid ühe küpsisega katsetada - kui küpsis läheb kollakaks, on kuumus liiga kõrge. Ehk siis keera kuumust maha.

Vahusta munavalge kergelt vahtu, et seda oleks poole rohkem aga täpselt sinna piirini kui ta muutub topelt koguseks, mitte rohkem. Nüüd pane mikser kinni ja viska sisse 20 g suhkrut ja 60 g tuhksuhkrut.


Vahusta keskmise kiirusega mõned minutid. Kuni suhkur on sulanud ja tekstuur on kergelt läikiv ning siidine. Ülevahustamine keelatud! Nüüd lisa läbi sõela sõelutud mandlijahu ja teine osa tuhksuhkrut. Sega korralikult läbi, lusika või spaatliga. Siin ei ole meil tarvis õrnust ja naiselikkust, ühesõnaga on vaja õhk välja segada. Siis vala tainas pritskotti.

Sul peaks piisama ühest ahjuplaadist, mis kaetud küpsetuspaberiga. Ja pigista enam-vähem ühe suurused ümmargused ringid. Läbimõõduga 2 cm.


Kui plaat täidetud makroonidega, pudista pooltele peale purustatud aniisi (pealmistele küpsistele). Koputa plaadiga lauale igast nurgast, et küpsised kerkiks ühtlaselt üles ja pragusid sisse ei tuleks.

 

Küpseta umbes 20 minutit. Küpsis on valmis siis, kui plaadi küljest kenasti lahti tuleb. Ja ahjuust võib lahti teha küpsetamise ajal, küpsistega ei juhtu midagi hirmsat. Jahuta.

Kreem:

Kuumavee vannis sulata šokolaad. Jahuta. Vahusta vahukoor suhkruga. Lisa toasoe merevaik ja jahtunud šokolaad. Sega miksriga kuni kreem ühtlane. Segu vala tordipritsi. Pooltele küpsistele pigista teelusika suurune kogus kreemi. Ning kergelt vajuta teine pool küpsis peale.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: