Õuna-porgandi moos

Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 03.10.2012 10:59

1,5 l

250 g    porgandit, riivitud
250 g    hapukaid õunu
200 ml    õunamahla
3 sl    sidrunimahla
1 tl    Santa Maria kaneeli
½ tl    Santa Maria muskaatpähklit
4 tk    Santa Maria nelki
70 g    rosinaid
1,35 kg    suhkrut
1 sl    võid
50 g    röstitud pähkleid


1. Pese ja riivi porgandid, koori ja eemalda õuntelt südamikud.
2. Vala potti porgandid, õunad, õunamahl, sidruni mahl, kaneel, muskaatpähkel ja nelk. Kuumuta keemiseni ja hauta madalal kuumusel 20 min, segades aeg-ajalt.
3. Lisa suhkur, rosinad ja või kuumuta segades keemiseni. Eemalda vaht ja lisa pähklid.
4. Kuumuta purke keevas vees 10 minutit või 100 C juures ahjus.
5. Tõsta moos purkidesse ja sulge purgid ning pane kaas alaspidi jahtuma.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: