Sticky toffe puding

Autor: Silver Saa
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 07.03.2014 15:39

Koostis:

225 g datleid
175 g keevat vett
1 tl vaniljeekstrakti
175g isekerkivat jahu
1 tl söögisoodat
2 muna
85 g pehmet vōid pluss ekstra määrimiseks
140 g demerara suhkrut
2 spl maltoosat
100 ml piima

Eemalda datlitelt kivid ja haki peeneks. Kalla peale keev vesi, lisa vaniljeekstrakt ja lase seista 30 minutit. Eelsoojenda ahi 180 kraadini kombiahju puhul 160 kraadini.

Määri vōiga 4 200 ml ahjukindlat anumat ja aseta plaadile. Järgmisena sega kokku jahu ja söögisooda. Vahusta natuke teises kausis mune. Vispelda kokku vōi ja suhkur kuni see muutub kreemjaks. Lisa natukese haaval munad. Sega lusikaga aeglaselt sisse jahu ja seejärel piim. Lisa datlid ja sega mass ühtlaseks. Tōsta segu vormidesse ja küpseta umbes 20-25 minutit, kuni segu on kerkinud ja tardunud.

Toffee kaste
175 g heledat muscavado suhkrut
50 g vōid kuubikutena
225 ml vahukoort
1 tl maltoosat

Pane kastrulisse vōi, suhkur ja pool koorest. Keeda kuni suhkur on sulanud. Lisa maltoosa ja keeda kuni ilusa karamellise värvini. Lisa ülejäänud koor. Serveeri mōlemad soojalt ja garneeri kvaliteetse vaniljejäätise vōi keedukreemiga.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: