Šokolaaditrühvlid

Autor: Pille Petersoo
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 21.11.2014 11:35

Trühvlimass (ganache)

250 g tumedat šokolaadi
200 ml 35% rõõska koort
2 sl brändit, konjakit, viskit või likööri

Haki šokolaad või murra väiksemateks tükkideks, pane kuumakindlasse kaussi.
Kuumuta rõõskkoor väikeses potis peaaegu keemiseni. Kalla šokolaaditükkidele ja sega, kuni šokolaad on sulanud.
Lisa alkohol ja sega ühtlaseks läikivaks trühvlimassiks.
Kata kauss kinni ja pane vähemalt paariks tunniks, soovitavalt järgmise päevani, külmkappi tahenema.

Veereta šokolaadisegust väikesed pallikesed ja veereta neid nt kakaopulbris, tuhksuhkrus, kookoshelvestes või jahvatatud mandlites

Kitsejuustutrühvlid

150 g tumedat šokolaadi
150 g pehmet kitsejuustu
2 sl mett

Sulata šokolaad ettevaatlikult mikroahjus või vesivanni kohal. Sega juurde toasoe kitsejuust ja mesi. Lase külmkapis tunnike-kaks taheneda.

Veereta juustu-šokolaadisegust väikesed pallikesed ja veereta neid nt kakaopulbris, tuhksuhkrus, kookoshelvestes või jahvatatud mandlites.

Avokaadotrühvlid

150 g tumedat šokolaadi
1 väiksem küps avokaado
vanillipulbrit või suhkrut

Sulata šokolaad ettevaatlikult mikroahjus või vesivanni kohal. Koori avokaado, püreesta saumikseriga. Sega juurde sulatatud šokolaad ja vanill, sega ühtlaseks. Lase külmkapis tunnike-kaks taheneda.

Veereta juustu-šokolaadisegust väikesed pallikesed ja veereta neid nt kakaopulbris, tuhksuhkrus, kookoshelvestes või jahvatatud mandlites.

Valge šokolaadi trühvlid

300 g valget šokolaadi
4-5 sl 35% rõõska koort
1 tl Meira jahvatatud kardemoni
näpuotsaga meresoolahelbeid

Sulata šokolaad ettevaatlikult mikroahjus või vesivanni kohal, sega juurde kuumutatud rõõskkoor, kardemon ja meresoolahelbed. Sega ühtlaseks, siis lase mõned tunnid külmkapis taheneda.

Veereta šokolaadisegust väikesed pallikesed ja veereta neid nt kookoshelvestes, hakitud pähklites või värvilises pärlsuhkrus.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: