Rabarberijäätis

Autor: Jevgeni Jermoškin
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 08.06.2012 11:17

Rabarber 530g
Piim 300ml
Vesi 150ml
Suhkur 200g
Munakollane 6tk
Koor 31% 500ml
Piparmündilehed 25g
Piparmündisiirup 25g


Vala kokku piim ja vesi ning lisa mündi siirupit. Lase korraks keema.
Pane piparmündilehed vedelikku sisse ning kuumuta mõni minut. Võta piparmünt välja ja pane jääkülma vette jahtuma. Vala piima hulka koort.

Kuumuta pannil rabarber ja suhkur. Pane ettevalmistatud rabarberi segu koore siise ning püreesta ühtlaseks massiks. Lõpus lisa piparmündi lehed ning püreesta veel, kuni münt annab värvi ja maitse.

Lõpus kurna jäätisemass läbi tiheda sõela ning pane sügavkülma.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: