Šokolaadikreemi-toorjuustu kook

Autor: Silja Luide
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 05.12.2013 15:05

Kodune šokolaadikreem

150 g röstitud metspähkleid
150 g tumedat šokolaadi
50 g võid
300 g kondenspiima
4 sl mett või suhkru(roo)siirupit


Töötle pähkleid köögikombainis või kannmikseris, kuni tekib ühtlane õline pasta. Haki šokolaad peenelt ja tükelda või ning pane mõlemad koos kondenspiima ja mee või siirupiga paksupõhjalisse potti. Kuumuta madalal kuumusel, samal ajal segades, kuni tekib ühtlane mass. Vala poti sisu kohe köögikombaini või kannmikserisse pähklite juurde ja töötle ühtlaseks või sega kausis pähklipastaga läbi. Vala purki vm sobivasse anumasse ja naudi koos krõbedate küpsiste või röstsaiaga. Hoia kreemi külmkapis.

Šokolaadikreemi-toorjuustu kook

Põhi:
180 g šokolaadiküpsiseid
70 g võid

Töötle küpsised köögikombainis koos võiga ühtlaseks või sega purustatud küpsised sulatatud võiga ja suru segu ettevalmistatud 22-24 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane vorm täidise valmimise ajaks külma.

Täidis:
600 g toasooja toorjuustu
350-400 g toasooja pähklikreemi
100 g sulatatud šokolaadi (tumedat v piimašokolaadi, aga miks mitte ka valget!?)

Katteks (soovi korral)
paar peotäit röstitud mandlilaaste, hakitud meelepärast šokolaadi, küpsisepuru, hakitud sarapuupähkleid, šokolaadilaaste, tuhksuhkrut või kakaopulbrit vms

Sega toasoe toorjuust visplit kasutades toasaooja pähklikreemiga ühtlaseks, vispelda hulka sulatatud šokolaad. Vala täidis vormi põhja peale, puista peale mandlilaastud ja hoia vähemalt 2 h külmas. Kui kasutad mõrudamat tumedat šokolaadi, siis lisa soovi korral ka 1-3 sl (tuhk)suhkrut. Valge ja piimašokolaadi puhul seda vaja ei ole

Keskmine hinne:
Sinu hinne: