Vastlakuklid

Autor: Ragne Värk
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 03.03.2014 11:41

Klassikalised vastlakuklid

ca 15 tk

3 dl piima, käesoojana 30 g presspärmi 9-10 dl jahu 1,5 dl suhkrut 0,5 tl soola 0,5 muna 75 g võid, sulatatuna ja jahutatuna

Määrimiseks: 0,5 muna tuhksuhkrut (kuklitele)

Pudenda presspärm käesooja piima. Lisa pool jahu kogusest, sega ühtlaseks ning jäta sooja kohta (rätiku alla) kerkima vähemalt 20 minutiks. Seejärel lisa suhkur, sool, 0,5 muna ning hakka vaikselt mikseri või köögikombainiga (taignasegamiskonksudega) tainast segama. Tasapisi hakka juurde lisama jahu. Lisa ka või ning mikserda ühtlaseks tainaks. Vajadusel lisa jahu, õige tainas peab jääma ühtlane, läikiv ning kausi servadest eemaldunud. Seejärel jäta tainas uuesti sooja kohta rätiku alla kerkima vähemalt 30 minutiks.

Kerkinud tainas mikserda uuesti kergelt läbi ning võta siis tainast pisikesed pätsikesed (ca 15 tükki). Võta 1 tainatükk ning rulli jahuste käte vahel hoolikalt pallikeseks (pallikese tainapind peab jääma ühtlane ja läikiv). Pane vormitud tainapallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase veel ca 15 minutit rätiku all kerkida. Pintselda seejärel pealt munaga ning küpseta 200 kraadi juures ca 15-20 minutit. Lase jahtuda.

Vastlakuklid pähklite ja sidrunikoorega

100 g metspähkleid, hakituna 2 sidruni riivitud koor 1 tl vanillisuhkrut

Valmista samamoodi, nagu klassikaliste kuklite tainas, ainult lisa koos suhkru ja muude ainetega juurde ka riivitud sidrunikoored, peeneks hakitud pähklid ja vanillisuhkur.

Kardemonikuklid apelsiniga

1,5 tl (kuhjaga) kardemoni 1 apelsini riivitud koor

Valmista samamoodi, nagu klassikaliste kuklite tainas, ainult lisa koos suhkru ja muude ainetega juurde ka riivitud apelsinikoor ja kardemon.

Kookosmaitselised vastlakuklid

1,5 dl kookoshelbeid 1,5 tl vanillisuhkrut

Valmista samamoodi, nagu klassikaliste kuklite tainas, ainult lisa koos suhkru ja muude ainetega juurde ka kookoshelbed ja vanillisuhkur

TÄIDISED:

Kohupiimasegadik

2 dl rõõska koort (35%) 200 g kohupiima (teralist) 150 g kreeka jogurtit 2 tl vanillisuhkrut 3-4 sl suhkrut 1-2 topsi vanillipudingut

Vahusta koor suhkrutega vahule. Vahusta teises kausis kohupiim ja jogurt ning lisa seejärel kohupiimasegu vahukoorele. Vahusta kergelt. Pane igasse kuklisse pudingut ja täida kohupiimaseguga vastlakuklid. Raputa üle tuhksuhkruga.

Šokolaadikreemi ja kitsejuustuvahuga

2 dl rõõska koort (35%) 1 tl vanillisuhkrut 1-2 sl suhkrut 55 g kitsejuustu 1 tops šokolaadiga toorjuustukreemi

Vahusta koor suhkrutega vahule. Sega kitsejuust lahti ning lisa vahustades vahukoorele. Pane igasse kuklisse veidikene šokolaadikreemi. Täida vahukooreseguga vastlakuklid ning raputa üle tuhksuhkruga.

Karamellikreemiga

2 dl rõõska koort 1 tl vanillisuhkrut 1 tops karamelliga toorjuustukreemi, toasooja

Vahusta koor suhkruga vahule. Sega toorjuustukreem lahti ning lisa vahukoorele, mikserda ühtlaseks. Täida karamellikreemiga vastlakuklid ning raputa peale tuhksuhkrut.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: