Piparkoogid

Autor: Hellery Kender
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 03.12.2012 11:02

Lihtsad piparkoogid

U 1.5 kg

    
      2 dl heledat või tumedat siirupit
      2 dl suhkrut
      1,5 sl jahvatatud kaneeli
      2 tl jahvatatud nelki
      1 sl jahvatatud kardemoni
      2 tl ingveripulbrit
      1/3 tl jahvatatud musta pipart
      ¼ tl jahvatatud muskaati
    
   soovi korral 1 tl riivitud apelsinikoort

(VÕI siis kuni pakk piparkoogimaitseainet)

      250 g võid
      2 muna
      600 g nisujahu (u 1 liiter)
      2 tl söögisoodat

Valmistamine:

Kuumuta potis siirup koos suhkru ja maitseainetega keema.
Tõsta pott tulelt ning sega juurde tükeldatud või. Kui või on sulanud, lase massil pisut jahtuda.
Lisa ükshaaval munad. Sõelu sooda jahuga ning lisa vähehaaval siirupi-võisegule.
Sõtku tainas hoolega läbi ja paki kilesse. Hoia vähemalt järgmise päevani külmikus.
Rulli tainas kahe küpsetuspaberi lehe vahel õhukeseks ja lõika vormidega soovitud kujundid.
Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 6-9 minutit või seni kuni need kenasti krõbedad ja küpsed.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: