Kohupiima purukook

Autor: Allan Kuning
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 23.01.2012 12:49

Kohupiima purukook on minu lapsepõlvekook, mida ema kogu aeg tegi. Muidu tegi ta tavalist lihtsat kodutoitu, aga tema kohupiima purukook oli puhas kuld.

Seda on väga lihtne teha, mingit tainakihti siin polegi ja rullida pole vaja – jahu-või-suhkrupuru läheb alla, kohupiim keskele ja puru jälle peale. Nii et sobib ka neile, kes arvavad, et nad üldse ei oska küpsetada – selle koogiga saab igaüks hakkama.

Juurde sobib pakkuda marjakastet ja külma piima.

 

Jätkub kaheksale.

 

Põhi ja kate

500 g jahu

200 g võid

100 g suhkrut

1 tl  soodat

 

Täidis

400 g kohupiima

200 g hapukoort

6 muna

 

Valmistamine

Retseptid toodud kogused sobivad tavalisele keskmisele ahjupannile, minu panni mõõdud on 32X35 sentimeetrit. Hõõru käte vahel või, suhkur, jahu ja küpsetuspulber omavahel kokku, mitte ühtlaseks tainaks, vaid puruks.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja pane pool tainapurust plaadile. Võid tainapuru kergelt kokku suruda, et kohupiima oleks kergem peale siluda, aga päris ühtlaseks pole seda vaja vormida.

Täidiseks sega kohupiim hapukoore ja munadega, vala tainapõhjale ja silu ühtlaseks.

Ülejäänud tainapuru raputa täidisele. Küpseta 160-180 kraadi juures umbes 30 minutit. Kohupiima purukook maitseb eriti hästi soojalt, koos külma piimaga.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: