Napoleoni kook

Autor: ERR retseptid
Avaldatud: 23.02.2011 12:24

err

12 tk

Taigen:
250 g võid
200 g hapukoort
5 dl jahu
1 tl soola

Kreem:
1 liiter piima
3 dl suhkrut
4 sl jahu
4 muna
250 g võid
2 tl vanillsuhkrut

Taigna jaoks sega suures kausis jahu ja sool. Lisa tükeldatud või ja hapukoor. Näpi tainas ühtlaseks massiks. Keera kilesse ja hoia külmas vähemalt 1 tund. Valmista vahepeal kreem. Kuumuta potis pidevalt segades piim ja suhkur keemiseni. Klopi teises kausis munad ja jahu ühtlaseks. Vala piim munasegusse ja sega ühtlaseks. Kalla segu potti tagasi ja jätka nõrgal kuumusel pidevalt segades kuumutamist. Kui kreem on paksenenud, tõsta tulelt. Lisa või ja jahuta kaane all täielikult. Maitsesta vanillsuhkruga.
Kuumuta ahi 225 kraadini. Jaga taigen 12 osaks. Rulli taignapallid jahusel laual ükshaaval ümmargusteks ketasteks. Et saada ühtlaselt ümmargused kettad, tasanda servad lahtikäiva tordivormi põhjaga, mille asetad taignale. Toksi kahvliga taignasse augud, siis ei teki küpsemisel liigseid õhumulle. Äralõigatud servad küpseta koos põhjadega, need saab lõpus kõige peale pudistada. Küpseta põhjasid ükshaaval 5 minutit. Määri küpsenud ja jahtunud põhjade vahele kreemi. Kõige pealmiseks kihiks jääb kreem. Küpsetatud taignaservad pudista peeneks ja puista tordile. Serveeri tort kohe (jääb rabedam) või enne serveerimist külmkapis hoitult (jõuab läbi imbuda).

Keskmine hinne:
Sinu hinne: