Hapukoore panna cotta mangokreemi ja vaarikapüreega

Autor: Sandra Sentjurin
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 11.03.2014 13:00

Hapukoore Panna Cotta

Vahukoor 200 ml

Suhkur 50 g

Vanillikaun 1

Lehtželatiin 2

Hapukoor 30% 100 g

Vaarikapüree

Vaarikad, värskeid 50 g

Vaarikad, külmutatud 200 g

Suhkur 20 g

Lehtželatiin 2

Mangokreem

Mangopüree 150 ml

Suhkur 15 g

Vanillisuhkur 1 tl

Lehtželatiin 2

Vahukoor 150 ml

Kaunistamiseks valget

šokolaadi

1. Panna Cotta tarvis kraabi vanillikaunast seemned välja. Kuumuta potis vahukoor, suhkur ja vanillikauna seemned kuni keemiseni. Aseta želatiinilehed 5 minutiks külma vette paisuma. Pigista lehtedest vesi välja ja sega kuuma vahukoore hulka. Lase segul veidi maha jahtuda, seejärel sega hulka hapukoor. Täida pokaalid 1/3 ulatuses seguga ning aseta munarestile viltu tahenema. Aseta munarest paariks tunniks külmkappi.

2. Mangokreemi valmistamiseks aseta želatiini lehed külma vette paisuma. Kuumuta pool mangopüreest koos suhkruga. Pigista želatiinilehtedest vesi välja ning lisa kuuma püree hulka. Sega juurde ülejäänud mangopüree ja lase maha jahtuda. Sega hulka vahustatud koor. Jaga segu võrdselt Panna Cotta pokaalide peale.

3. Vaarikapüree jaoks püreesta sulatatud vaarikad. Aseta želatiinilehed külma vette paisuma. Kuumuta pool vaarikapüreest koos suhkruga. Sega hulka želatiini lehed. Lase maha jahtuda.

4. Aseta pokaalide ümber värsked vaarikad. Vala peale vaarikapüree. Aseta tunniks ajaks külmkappi. Kaunista meelepäraselt valge šokolaadiga.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: