Apelsiini-ingveri želee ja vürtsikas tomati-koriandri moos

Autor: Alo Tamm
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 08.12.2014 12:37

Apelsiini-ingveri želee

Apelsin 1,5 kg

Sidrun 2 tk

Ingver pöidlaotsa suurune jupp

Vaniljekaun 1 tk

Kardemoon 2 tk

Moosisuhkur 0,25 kg

Koori apelsinid ja sidrunid koorimisnoaga. Lõika koortest peenikesed ribad. Pressi puuviljadest mahl. Koori ingver ja lõika väiksed kuubikud. Vaniljekaun lõika pikkupidi pooleks. Pane kõik koostisained koos potti ja kuumuta kuni tekib vedela mee taoline mass. Pane purkidesse.

 

Vürtsikas tomati-koriandri moos

Tomat 0,5 kg

Küüslauk 1 küün

Ingver pöidlaotsa suurune jupp

Sidrun 2 tk

Tšillit maitse järgi

Moosisuhkur 0,1 kg

Koriander 1 punt

Sool

Õli

Pane potiga keema vesi. Lõika tomatitele otstesse ristid, pane hetkeks keevasse vette ja koori. Eemalda tomati seemned ja varre osa, lõika kuubikud. Koori ja tükelda väikesteks kuubikuteks küüslauk ja ingver. Koori koorimisnoaga sidrunikoor ja lõika peenikesteks ribadeks. Kuumuta potis õlis küüslauk, ingver ja tšilli. Lisa sidruni mahl, sidruni koor, tomatid, suhkur ja sool. Kuumuta 5 min ja lisa hakitud koriander.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: