Rabarberi-kohupiimakook

Autor: Kirsti Kesa
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 17.05.2012 12:21

Taigen:

200g jahu                                                
1tl küpsetuspulbrit                                 
100g suhkrut                                            
100g margariini
1tk muna

Puru:

180 g jahu
180 g suhkrut
100 g margariini

Täidis:
keedukreem:                                  Jahtunud keedukreemile lisa:
2tk muna                                             500g kohupiimapasta                   
75g suhkur                                         125g suhkur
2spl jahu                                              1tk muna
300g piim                                           2spl tärklis
                                                               vanilliin
300gr rabarber või mõni muu hapu mari

Valmista muretaigen. Rulli 28 läbimõõduga koogivormi põhjaks.
Keedukreemi valmist. sega muna, suhkur, lisa jahu ja klopi jahutükid välja. Lisa piim ja kuumuta segades, kuni mass pakseneb, jahuta. Siis sega juurde ülejäänud täidise koostisosad.
Puru valmistamisel hõõru käte vahel suhkurt, jahu ja margariini niikaua, kui ei ole enam väga jahuse väljanägemisega.
Muretaigna peale kalla täidis, sinna peale laota rabarber ja kata puruga.
Küpseta 180C ~1tund ja 20min.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: