Suvikõrvitsamoos

Autor: Margit Härma
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 12.09.2013 11:13

1 kg kooritud ja tükeldatud suvikõrvitsat
1-2 tugevama viljalihaga pirni
2  sidrunit
3-4 cm pikkune jupp ingverit
900 g moosisuhkrut

30x30 cm tükk marlit


Koori sidruni koore kollane osa ja tükelda. Pressi sidruni mahl. Koori ja tükelda ingver.  Seemned ja koore valge osa pane marli sisse. Pane tükeldatud suvikõrvits koos osa sidruni mahla ja marlisse keeratud koorega keema. Kui vesi on peaaegu aurustunud, lisa tükeldatud (soovi korral ka kooritud) pirn. Kui kogu vedelik on aurustunud, siis lisa kogu sidruni mahl, suhkur ja ingver. Keeda moosi konsistentsini ja maitse, võid lisada sidruni mahla. Võta välja marlikott ja pane moos steriliseeritud purkidesse. Moos on kõige maitsvam peale mõnenädalast laagerdumist.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: