Kadakamarjadega maitsestatud maskarpoone kook

Autor: Vladimir Upeniek
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 22.05.2013 10:26

10-le inimesele  

maskarpoone juust     g     370

    hele suhkrusiirup     g    50

    lehtželatiin     g    4

    kadakamari     g    15

    rõõskoor 35%     ml     150

    värske purustatud tšilli     g    0.05

Jõhvika toorkaste     
    
    

    suhkur     g    50

    vesi     ml     25

    jõhvikad     g    75

Seenetarretis     
    
    

    kukeseened     g     50

    Põltsamaa Kuldne vein     ml     60

    suhkur     g    20

    agar-agar     g    1.5

    vesi     ml     50

Garneering     
    
    
Karamelliseeritud kukeseened     
    
    

    suhkur     g    50

    või     g    15

    sidruni mahl     ml     20

    kukeseened     g    120

    vein Põltsamaa Kuldne     ml     70

    must pipar     g    0.05

Jõhvikapärlid     
    
    
    jõhvika toorkaste     g     50

    agar-agar     g    1

    toiduõli     ml     300

Serveerimine     
    
    
Kuuseokka lumi (malto)     
    
    

    toiduõli     ml     25

    noored kuusevõrsed     g     20

    rosmariin     g    10

    malto dekstriin     g     25

Sügisene udu     
    
    

    noored kuusevõrsed     g    40

    rosmariin     g    20

    vesi     ml     500

    lämmastik     ml     300

Kukeseene dessert


Maskarpoone kook:

    Mascarpone juust, purustatud kadakamari ja hele suhkrusiirup soojendada kuni 36 kraadini

    Želatiin segada veega

    Vahukoor vahustada poolpehmeks vahuks

    Tšillipipar hakkida

    Lisada juustumassi sulatatud želatiin

    Käsitsi segada sisse poolvahustatud koor ja tšillipipar

    Asetada ettevalmistatud vormi

Jõhvika toorkaste:

    Kastmeks peenestada jõhvikad suhkru ja veega

    Kurnata läbi peene sõela

Seenetarretis:

    Tarretiseks segada kokku vein, suhkur, vesi ja viia keemiseni

    Lisada hakitud seened ja agar-agar

    Keeta 2 min ja valada ettevalmistatud vormi

Karamelliseeritud kukeseened:

    Ilusamad kukeseened praadida kergelt võiga

    Lisada suhkur, karamelliseerida

    Lisada vein, aurutada

    Lisada sidrunimahl ja pipar

    Enne serveerimist panna salvrätikule, kuivatamiseks


Jõhvikapärlid:

    Jahutada toiduõli sügavkülmas vähemalt 1 tund

    Segada jõhvika kaste ja agar-agar, keeta 1 min

    Valada kaste jahutatud õlisse läbi kastmepudeli tilk tilga haaval

    Võtta pärlid õlist, loputada külmas vees

Kuuseokka lumi:

    Soojendada potis toiduõli koos kuuseoka ja rosmariiniga, jahutada

    Segada õli tapioka puilbritega

Sügisene udu:

    Udu vedelikuks keeta vees kuuseoksad, rosmariin ja must tee

Keskmine hinne:
Sinu hinne: