Kõrvitsakook

Autor: Tuuli Mathisen
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 27.09.2012 11:47

Põhi:
200 g Digestive küpsiseid (või kakao- või ingveriküpsiseid)

50 g võid
½ tl jahvatatud ingverit
Täidis:
250 g kõrvitsapüreed
200 g magusat kondenspiima
2 suurt muna
250 g mascarponet, toasoojana
2-3 spl tärklist
2-3 spl suhkrut (kui tahad magusamat kooki)
Näpuotsaga soola
1 tl jahvatatud ingverit
½ tl jahvatatud muskaati
1 tl kaneeli

Kate:
100 g magusat kondenspiima
200 g toorjuustu
 
Purusta küpsised köögikombainis ning sega sulavõiga. Suru 24 cm läbimõõduga ja küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhjale.

Sega toorjuust (mascarpone), suhkur ja kondenspiim ühtlaseks massiks. Lisa ükshaaval munad, sega kergelt. Viimasena lisa kõrvitsapüree, maitseained ja tärklis. Sega ühtlaseks, kuid ära klopi. Küpseta esmalt 200-210 kraadi juures 15 minutit, alanda siis kuumus 170 kraadini ning küpseta veel ca 40 minutit.

Tõsta ahjust ja lase jahtuda.
Katte jaoks sega toorjuust kondenspiimaga ning määri jahtunud koogile. Serveeri jahutatuna.
Keskmine hinne:
Sinu hinne: