Ploomigratään jogurti-kadakamarja jäätis

Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 15.11.2012 11:22

6-le inimesele

Liivataigna vormid:

1muna

100g suhkur

200g või

300g jahu

50g metsapähkli jahu


Sega kõik komponendid kokku ja jäta külmkappi pooleks tunniks

Valmista individuaalsed liivataigna korvid ja küpseta ahjus 180C 5min

 

Ploomitäidis:

300g suhkruploomi, hakitud

80g pruuni suhkrut

 

Valmista nagu ploomimoosi, aga keeda umbes 5min

Sabayon:

7tk munakollane

75g suhkur

1tk vaniljekauna seemneid

10ml Vana Tallinna likööri

1leht lehtzelatiini

100g vahukoor

 

Vahusta muna, poole koguse suhku ja vaniljeseemnetega

Jätta vahustama veevannil kuni segu paksenemiseni

Lisa leotatud ja sulatatud zelatiin

Lõpuks sega massi sisse kergelt vahustatud vahukoor suhkruga

 

Jäätis

130 ml piima

200ml vahukoort 35%

70ml maitsestamata jogurtit

3tk munakollast

Pool vaniljekauna

½ tl kadakamarju noaga purustatud

30ml Vana Tallinna likööri

Aja koor, piim, vanilje ja kadakamari kuumaks
Vahusta munakollane ning vala peale piim ja koor
Sega kuni mass hakkab muutuma kreemjaks
Jahuta kiiresti, lisa jogurt
Kui jäätisemasinat kodus pole, aseta sügavkülma ning sega iga 20 min, järel kuni saavutad pehe jäätisemassi

Liivataignakorvid täida ploomitäidisega, mille peale vala pisut sabayone kastet.

Kuumuta ahjus 200c 4min. Serveeri koos jäätisega.

 

Keskmine hinne:
Sinu hinne: