Loodusväe hõrgud tatrajahu piparkoogid

Autor: Simona Harita
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 12.12.2013 12:03

75 g roosuhkrut

250 g roosuhkrut

125 ml vett

0,5 tl soola

125 g kookosõli

0,5 tl ingveripulbrit

0,5 tl kardemoni

1 tl kaneeli

1 tl nelki

75 g hapukoort

1 munakollane

620 g tatrajahu

1 tl soodat

0,5 tl sidrunhapet


Sulata suhku väiksem osa ja pruunista seda madalal kuumusel õrnalt 7 minutit, vältides kõrvetamist, mis võib maitseda kibedalt. Tõsta pott tulelt, lisa ettevaatlikult keev vesi, vältides kuuma suhkru pritsimist. Sega! Lisa ülejäänud suhkur (220g) ja keeda siirupiks. Seejärel keera pliit kinni.

Lisa sool ning maitseained kuumale siirupile.

Lisa kookoseõli, sulata ja sega kõik omavahel hästi läbi.

Jahutada segu veidi ja lisa hapukoor ning munakollane.

Sega sooda ja sidrunhape jahuga.

Sõelu jahu taignale ja sõtku kuniks ühtlane.

Jäta tainas 12 tunniks külma seisma.

Enne rullimist lase taignal soojeneda toatemperatuuril.
Küpseta 190 C juures 7 minutit, jälgides pruunistumist, vajadusel hoia ahjus 1 minut lisaks.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: