Suvikõrvitsa-sidrunimarmelaad

Autor: Liia Virkus
Allikas: Prillitoos | Avaldatud: 22.09.2014 16:03

1 dl vett
2 suurema sidruni mahl
1 suurem suvikõrvits (u 800 g)
400 g moosisuhkrut

Pane purgid tagurpidi külma ahju ja ahi 140 kraadi juurde sooja. Las purgid kuumenevad seal seni, kuni keedad moosi.

Tükelda pestud suvikõrvits (vajadusel ka koori), keeda veega pehmeks (10-15 minutit), lisa sidrunitest pressitud mahl ja püreeri saumikseriga ühtlaseks püreeks. Lisa moosisuhkur, sega hästi läbi ja keeda veel umbes 10 minutit. Koori vaht. Tõsta kuumalt purkidesse ja pane kaaned peale, ära kinni keera. Lase 30 minutit seista ja kaaneta alles siis. Nii tardub moos paremini.

Moosi saad umbes 1 liitri. Kui kasutad marmelaadi ära paari kuu jooksul, riivi keetmise lõpus hulka ka 1 sidruni koor. Nii on maitse meeldivalt-tugevalt sidruniline. Kui plaanid pikemalt säilitada, jäta koor ära, kuna seistes läheb maitse mõruks.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: