Õunte kuivatamine, sinepi-õuna majonees ja õunatrühvlid

Autor: Tuuli Mathisen
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 04.09.2013 10:01

Sinepi-õuna majonees

2 munakollast

1 sl Dijoni sinepit

1 tl õunajahu

1 sl sidrunimahla

125 ml õli

Soola ja pipart

Aseta munakollased, sidrunimahl, sinep, õunajahu, veidi soola ja pipart kaussi või köögikombaini ning sega läbi. Pidevalt segades lisa ühtlase joana (esialgu pigem tilkadena) õli ning sega, kuni majonees on ühtlane ja paks. Maitsesta. Säilita kinnises purgis ning külmas.

Õunatrühvlid

150 g toorjuustu, toasoojana

1 tl õunajahu

½ tl kaneeli

Maitse järgi tuhksuhkrut või eriti peent suhkrut

Umbes 7-8 küpsist, purustatuna

Valget šokolaadi või piimašokolaadi või purustatud pähkleid või küpsisepuru trühvlite veeretamiseks

Sega toasoe toorjuust õunajahu, suhkru, kaneeli ning küpsisepuruga. Sega ühtlaseks ja aseta külma. Vormi külmast võetud massist õliste käte vahel umbes Kreeka pähkli suurused pallid ning aseta need ka külma. Sulata šokolaad või valmista ette mingi teine kate trühvlite jaoks. Veereta trühvleid meelepärases lisandis või kasta sulašokolaadi sisse. Aseta jahedasse tahenema.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: