Dipikaste kreeka jogurtist ja kreem türgi jogurtist

Autor: Ragne Värk
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 28.05.2013 12:07

Jogurtidipp

370 g kreeka jogurtit
mõned tüümianioksad
mõned rohelised sibulavarred
peotäis basiilikulehti
soola, pipart, suhkrut
2 sl seemnesegu

Pane eelmisel õhtul jogurt nõrguma. Selleks aseta marli kahekordselt sõelale ning vala selle peale jogurt. Aseta sõel kausile ning jäta ca 6ks tunniks jahedasse nõrguma.

Järgmisel päeval purusta mikseriga peeneks maitserohelised ning sega kokku nõrutatud jogurtiga. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Lase maitsestuda ca 15 minutit. Rösti kuumal pannil seemneid minutike.

Serveerimisel raputa peale seemned ning nirista peale oliiviõli.

Türgi jogurti kreem maapähklivõiga

370 g Türgi jogurtit
3-4 sl maapähklivõid
2 sl vedelat mett
näpuotsatäis kaneeli
šokolaaditükke )tumedat šokolaadi, šokolaadikomme vms)
maasikaid

Sega maapähklivõi lahti, lisa segades juurde türrgi jogurt, kaneel ning hakitud šokolaaditükid. Kõige lõpuks sega kergelt sisse mesi. Paku koos alkoholis seisnud maasikasektoritega.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: