"Terevisioon" õpetas jäätist valmistama

Avaldatud: 11.04.2013 10:21

Šokolaaditükkidega mündimaitseline kondenspiima-vahukoorejäätis

Vaja Läheb:
5 dl 35 protsendist koort
300-400 g magusat kondenspiima
Mõned tilgad piparmündiessentsi
100 g hakitud tumedat (70-protsendise kakaosisaldusega) šokolaadi

Valmistamine:
Vahusta vahukoor. Sega juurde kondenspiim ja vahusta veel veidi. Lisa piparmündiessents ning tükeldatud šokolaad. Sega läbi ning kalla plast- või metallnõusse, kata nõu kas kaane või toidukilega ning tõsta sügavkülma. Veidi enne serveerimist tõsta toatemperatuurile, et jäätis veidi pehmemaks muutuks.


Sidrunijäätis:

Vaja läheb:
3 suurema sidruni mahl ja riivitud koor
150 g tuhksuhkrut
500 ml vahukoort
3 spl Limoncellot

Valmistamine:
Riivi sidrunikoor ja pigista välja mahl. Lisa suhkur ja jäta pooleks tunniks seisma. Vahusta vahukoor koos jääkülma Limoncelloga (selle asemel võid kasutada sama kogus jääkülma vett). Lisa sidrunimahl ja -koor. Aseta segu plastist karpi ning sellega külmkappi. Järgmisel päeval on jäätis valmis. Enne serveerimist tuleks jäätist veidi aega toatemperatuuril hoida. Kui tahad jäätist serveerida sidrunikoore sees, poolita sidrunid ning uurista välja sisu. Täida sidrunipoolik jäätiseseguga ning aseta sügavkülma. Serveerimiseks lõika sidrunipoolikud pooleks, et tekiks sektorid. Lase veidi aega toatemperatuuril seista, et jäätis muutus pehmeks ja kreemjaks.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: