Õunapirukas ja šokolaadipallid

Autor: Tairi Eipre ja Robert Relander
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 28.01.2014 13:48

USA õunakook

2 tassi jahu

200 g võid

Näpuotsaga soola

Vajadusel vett

4 õuna

0,5 klaasi pruuni suhkrut

0,5 klaasi valget suhkrut

1 sl kaneeli

1 sl roossuhkrut

Sega kokku jahu, või ja sool. Kui vaja, lisada külma vett (kui taigen on liiga kuiv). Kata vormi põhi võiga ja aseta peaaegu kogu taigen vormi põhja.

Sega kokku suhkrud ja kaneel, lõika õunad viiludeks ja kasta selle sisse. Seejärel aseta õunad vormile. Lisa ülejäänud taigen õunte peale ning küpseta 190-kraadises ahjus 30–40 minutit.

Rootsi šokolaadipallid (umbes 20 palli)

150 g võid

3 dl suhkrut

3 sl kakaopulbrit

2–3 supilusikat vett või kohvi (maitse järgi)

3,5 dl kaerahelbeid

1 dl kookoshelbeid

Sega või suhkruga, lisa šokolaadipulber ja kaerahelbed. Vajadusel vett või kohvi. Vormi taignast pallid ning rulli kookosehelvestes. Enne serveerimist pane pallid umbes 15 minutiks külmkappi.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: