Limoncello jäätis ja külmutatud metsmaasika-kondenspiima kook

Autor: Tuuli Mathisen
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 02.12.2014 10:56

Lihtne ja geniaalne limoncello jäätis

Jäätise valmistamiseks läheb vaja:

3 suurema sidruni mahl ja riivitud koor
150 g tuhksuhkrut
500 ml vahukoort
3 spl Limoncellot
Riivi sidrunikoor ja pigista välja mahl. Lisa suhkur ja jäta pooleks tunniks seisma. Vahusta vahukoor koos jääkülma Limoncelloga (selle asemel võid kasutada sama kogus jääkülma vett). Lisa sidrunimahl ja -koor. Aseta segu plastist karpi ning sellega külmkappi. Järgmisel päeval on jäätis valmis. Iseloomulikult kodutehtud jäätistele tuleks seda enne serveerimist veidi aega toatemperatuuril hoida.
Kui tahad mõnusat hapukat jäätis serveerida sidrunikoore sees, poolita sidrunid ning uurista välja sisu (millest võid hiljem teha näiteks sidrunilimonaadi või -kalja). Täida sidrunipoolik jäätiseseguga ning aseta sügavkülma. Serveerimiseks lõika sidrunipoolikud pooleks, et tekiks sektorid. Lase veidi aega toatemperatuuril seista, et jäätis muutus pehmeks ja kreemjaks.
Voila!


Külmutatud metsmaasika-kondenspiima kook


nimetatakse ka maasika-daquirikoogiks, kuna retsept sisaldab rummi (daiquiri on rumm tsitruselisega) ja retsept pärineb raamatust "500 kooki ja pirukat". Väikesed mugandused said ka tehtud ja minu kook sai selline, nagu allpool kirjas.

Põhja jaoks läheb vaja:

10-12 tk Digestive küpsist
50 g võid
Purusta küpsised köögikombainis ning sega sulatatud võiga. Suru koogivormi põhjale. Küpseta 180 kraadi juures umbes veerand tundi.
Täidise jaoks läheb vaja:
ca pool kilo maasikaid (minul olid pooleks mets- ja aedmaasikad), sobivad ka vaarikad, mustikad jms hooaja marjad
1 laimi riivitud koor ja mahl
1 purk suhkruga kondenspiima (300 g)
2 sl rummi (võib ka veidi rohkem)
400 ml vahustatud vahukoort
Purusta marjad koos laimikoore, -mahla, kondenspiima ja rummiga ühtlaseks massiks. Vahusta koor. Sega marjasegu ettevaatlikult vahukoorega. Kalla segu ettevaatlikult põhjale.
Aseta segu sügavkülma vähemalt kolmeks tunniks.
Tõsta sügavkülmast väga umbes pool tundi enne serveerimist. Lõigata tasub kuuma vette kastetud noaga, siis jääb lõikepind ilus.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: