Lia õunamuffinid toorjuustuglasuuriga

Autor: Lia Virkus
Allikas: Prillitoos | Avaldatud: 12.11.2013 16:27

12 tk
 
4 dl nisujahu
2 dl pruuni roosuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl mustade täpikestega vanillisuhkrut
1 sl kaneeli
0, 5 tl kardemoni
2 muna
1 dl toiduõli
1 dl piima
2- 3 hapukat õuna

Toorjuustuglasuur:
200 g maitsestamata toorjuustu
1 dl sõelutud tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1-2 sl sidrunist pressitud mahla
 
Sega suures kausis omavahel kuivained: jahu, suhkur, vanillisuhkur, küpsetuspulber, kaneel ja kardemon. Sega teises kausis vedelikud: munad, õli ja piim.

Riivi õunad jämeda riiviga, eestimaised õunad koos koorega.  Lisa vedelikud kuivainetele, sega kiirelt läbi ja sega hulka ka õunad. Jaga tainas 12 väikesse või 6 suurde muffinipannipesasse. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 15- 20 minutit, olenevalt ahjust ja muffinipanni pesade suurusest. Katsu küpsust tikuga- tikk peab kuivaks jääma. Tõsta ahjust ja lase vormis 15 minutit jahtuda. Kummuta ettevaatlikult restile lõplikult jahtuma.

Vahetult enne serveerimist sega kokku glasuuriained ja jaga lusikaga kaunilt kuhjakestena kookidele. Veel kaunima tulemuse saad, kui kaunistad tordipritsiga. Kaunista soovi korral sidrunikooreribadega.    

Keskmine hinne:
Sinu hinne: