Tomati-karulaugu risoto

Avaldatud: 27.04.2009 10:02

250 g risotoriisi
1 suur sibul
2 küüslauguküünt
100 g karulauku
100 g valget veini
1,2 l  köögiviljapuljongit
7 keskmist tomatit
50 g võid
150 g köögikoort
50 g parmesani
oliiviõli
soola, pipart, suhkrut

Koori ja tükelda sibul ning küüslauk. Tee tomatite otstele ristlõige ja pane keevasse vette 20 sekundiks. Seejärel jahuta jäävees. Koori tomatid ja fileeri. Tomati sisu pane kõrvale. Fileed tükelda kuubikuteks. Kuumuta oliiviõli laiemas potis ja passeeri küüslauk ja sibul kergelt. Pane juurde tomatisisu ja kuumuta. Hiljem lisa riis ja valge vein. Kui vein on aurustunud, lisa keevat köögiviljapuljongit kulbitäis haaval. Jätka tegevust, kuni riis on al dente. Poolvalmis. Siis lisa tomatikuubikud, tükeldatud karulauk, köögikoor, riivitud parmesan ja kõige lõpuks või. Maitsesta!

NB! Kui oled lisanud või, ei tohi enam risotot keema lasta, võist eralduvad piim ja rasvained.

Allikas: Terevisioon
Kokk: Ants Uustalu

Keskmine hinne:
Sinu hinne: