Herberti kaaslane – toorjuustuga risotolaadne roog

Autor: Terevisioon
Avaldatud: 12.02.2010 00:00

Herberti lõhe

1 lõhefilee
200 g pistaatsia pähkleid
250 ml Liviko Herberti ürdilikööri
1-2 tl vedelat suitsu
1 sidrun
soola
musta pipart
mesi

Valmistamine:
Puhasta lõhe luudest ja aseta küpsetuspaberil ahju plaadile. Vala Herberti liköör potti ja lisa 1tl vedelat suitsu, puhastatud pistaatsia pähklid. Aseta pott pliidile ja keeda tasasel kuumusel kuni alkoholi aurustumiseni. Lisa maitse järgi soola, pipart, mett ja sidrunimahla. Vähese suitsumaitse korral lisa teine lusikatäis vedelat suitsu. Peale kastme keetmist pintselda kastmega kala ja kata kala kastmes olevate pähklitega. Peale seda aseta ahjuplaat koos kalaga 180 kraadini kuumutatud praeahju. Küpsetusaeg sõltuvalt lõhefilee suurusest 25-40 minutit. Pintselda kala kastmega u 15 minutit küpsetamise algust ja vahetult enne väljavõtmist.

Herberti kaaslane – toorjuustuga risotolaadne roog

500 g risoto riisi
50 g võid
2 sibulat
4 küüslauguküünt
2 liitrit puljongit (kõik ei pruugi ära kuluda)
300 ml valget veini
soola
musta pipart
300 g toorjuustu

Valmistamine:
Keeda puljong ja maitsesta. Puhasta sibul ja küüslauk ning haki peenikesteks kuubikuteks. Kuumuta pannil või ja prae seal küüslauk ning sibul klaasjaks. Lisa pannile kuiv riis ja sega pidevalt, kuni riis praksuma hakkab (kõrbema ei tohi minna). Seejärel vala pannile vein ning sega hoolega. Kui vein on riisi sisse imendunud, hakka kulbikaupa lisama puljongit, pidevalt segades. Jätka segamist ja puljongi lisamist kuni riisi valmimiseni. Vahetult enne serveerimist sega sisse toorjuust ja vajadusel maitsesta.

Allikas: Terevisioon
Kokk: Tarvo Kullamaa

Keskmine hinne:
Sinu hinne: