Halvasti tehtud pasta ehk gnocch’id lisandiga

Avaldatud: 26.11.2009 12:07

Gnocch’id
500 g kartuleid (parem on tärkliserohke sort)
75 g tärklist
75 g jahu
3 munakollast
½ dl head oliiviõli
soovi korral värskeid ürte, näiteks peterselli- või tillivarsi
soola, pipart
praadimiseks 1 sl võid
parmesani või analoogilist kõva juustu

Koori kartulid, lõika kuubikuteks ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Suru läbi kartulipressi või purusta kahvliga. Lase natuke jahtuda, lisa tärklis ja jahu, munakollased ning oliiviõli. Maitsesta soola ja pipraga ning kui kasutad ürte, haki need peenikeseks ja lisa. Ära sõtku tainast liiga palju, sega vaid niipalju, et see on ühtlane. Veereta tainast töölaual pikad rullid, lõika u 0,5 cm juppideks, veereta pihu vahel ümmargusteks gnocch’ideks ning aseta jahuga ülepuistatud taldikule. Kui kõik gnocch’id on valmis, pane suures katlas keema soolaga maitsestatud vesi, libista gnocch’id keeva vette, keeda 2 minutit ning tõsta vahukulbiga õliga määritud kaussi või taldrikule.
Valmista lisand.

Lisand
50 g suitsupeekonit
1 suurem punane sibul

Lõika liha ribadeks, haki sibul. Pane liha potti, kata kaanega ning kuumuta madalal temperatuuril, kuni rasv hakkab sulama. Lisa sibul ning kuumuta, kuni sibul on klaasjas.

Tomatikaste
2 suurt küpset tomatit
punt peterselli
2 küüslauguküünt
soola, pipart

Haki küüslauguküüned ning tomat, sega. Lisa ka petersell ning lase maitsestuda, kuni gnocch’id lõplikult valmivad.

Kuumuta pannil või, lisa gnocch’id ning küpseta, kuni need on pealt pruunid. Lisa vahukulbiga peekoni-sibulalisand, jälgi, et pannile ei satuks liiga palju rasva. Sega ning lisa ka tomatikaste. Sega veel, tõsta taldikule ning riivi peale natuke parmesani. Soovi korral paku juurde aurutatud porgandit, lillkapsast või herneid-ube.

Allikas: Terevisioon
Kokk: Vesta Reest

Keskmine hinne:
Sinu hinne: