Pasta Carbonara

Avaldatud: 19.01.2010 00:00


pasta 4-le

200 g suitsupeekonit
1 sibul (võid lisada ka porrut)
2-3 munakollast
1 dl 35% koort
2 dl 2,5% piima
300 g tagliatelle pastat
1 spl head oliiviõli
väike kimp lehtpeterselli
150 g parmesani juustu
soola
värskelt jahvatatud musta pipart

Alustuseks keeda rohkes soolaga maitsestatud vees tagliatelle al dente (ära keeda pastat kunagi liiga pehmeks). Lõika peekonist ja sibulast (porrust) väikesed kuubikud, prae. Kui peekon on liiga rasvane, siis eemalda üleliigne rasv. Seejärel lisa toasoe piim ja koor, kuumuta segu keemiseni ning lisa pasta. Sega korralikult, ära keeda pikalt. Võta pann tulelt, lisa lahtiklopitud munakollased, sega veelkord ning lisa peeneks hakitud lehtpetersell, maitsesta soola ja värskelt jahvatatud pipraga. Serveerimisel ära koonerda riivitud parmesaniga.

Allikas: Terevisioon
Kokk: Toomas Lääts

Keskmine hinne:
Sinu hinne: