Suvikõrvitsa-porgandipasta ja ricotta-pirukas

Autor: Ragne Värk
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 19.06.2014 14:03

Suvikõrvitsa-porgandipasta

kahele

200 g seeni 200 g porgandit 200 g suvikõrvitsat 2 tl tüümiani, hakituna 1 dl kookospiima 200 g grillitud/küpsetatud linnuliha 2 tl päevalilleseemneid soola, pipart

kookosrasva või võid

Viiluta seened ning lõika kartulikoorimisnoaga porgandist ja suvikõrvitsast pikad peened laastud. Kuumuta pannil umbes 1-2 tl kookosrasva/võid ning küpseta pannil seeneviilud valmis, vahepeal maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kõrvale. Kuumuta pannil veel umbes 1-2 tl kookosrasva ning lisa pannile porgandi- ja suvikõrvitsalaastud. Küpseta seni, kuni need on pehmed, kuid siiski veel krõmpsud, lisa pannile tagasi seened ja tüümian, vala kergelt segades juurde kookospiim, maitsesta. Haki linnuliha väikemateks tükkideks ning lisa pannile. Kuumuta segades veel hetke (vajadusel maitsesta). Rösti seemned kuival pannil ning raputa need toidule kõige peale.

Ricotta-pirukas

Põhi: 2 dl nisujahu 1,5 dl odrajahu 0,5 tl küpsetuspulbrit näpuotsatäis soola 1 tl köömneid 2 sl riivitud juustu 125 g võid 2 sl külma vett

Täidis: 2 sibulat 200-300 g grillitud linnuliha

Kate: 200 g toorjuustu

200 g ricottat 2 muna 2 sl tilli soola, pipart 100 g riivitud juustu

Sega retsepti 6 esimest komponenti omavahel, näpi hulka või. Lisa vesi ning sõtku tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva (22-24cm) koogivormi põhja ja äärtele. Pane külma täidise valmistamise ajaks.

Haki sibul väikesteks tükkideks ning prae pannil klaasjaks. Sega kokku grillitud lihaga ning laota põhjale.

Mikserda vahule toorjuust, ricotta ja muna. Lisa segades juurde peeneks hakitud till. Maitsesta soola ja pipraga. Laota kate vormi ning raputa peale juust. Küpseta ahjus 180 kraadi juures ca 40 minutit.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: