Pardiliha ravioolid, puraviku cappuccino, blanšeeritud paksoy, röstitud metspähkli, tsitruse punaseveini kastme ja kevadise redisega

Autor: Marko Lumera
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 01.04.2015 16:38

Pardikoib:

400-500g pardikoiba
50g küüslauku
50g mugulsibulat
Ühe apelsini koor
loorber, terapipar, jämesool, tüümian

Hõõru maitseained ja apelsin pardikoibadele ja jätta külmikus kile alla seisma 3-4’ks tunniks.
Pane potti 300ml rapsiõli ja 100g taluvõid ning sinna sisse pardikoivad koos eelloetletud toorainega. Kuumuta õli 80- 90 kraadini ja küpseta liha 4-5 tundi. Seejärel jätta pardikoivad õli sisse jahtuma, soovitavalt ca 12tunniks.
Järgmisel päeval võtta koibadelt nahk ja liha kontidelt. Lihale võid lisada õlis olnud küüslaugud ja sibulad, vajadusel lisa veel apelsini ja tüümianit.


Pasta:

(taigna kogus laseb teha igale sööjale vähemalt 4-5 raviooli)
2 muna
1 munakollane +(1munakollane taigna liimimiseks)
250g durumjahu
25ml ekstra neitsiõli
25ml vesi
maitse järgi soola ja kui soovite siis safranit

Sega järjest toorained kokku ja seejärel sõtku taigen ühtlaseks. Aseta taigen toidukilesse mässitult külmikusse. Laske taignal taheneda külmikus umbes 1tund. Rullige taigen õhukeseks, lõigake vormiga ümmargused ringid, tõmmake sõrme või pintsliga munakollane taigna äärele. Asetage igale ringile täidis, jälgi, et taigna servad oleksid kohakuti ja suru taigen ettevaatlikult kokku. Keeda ravioole vees 3-4 minutit. Peale keetmist võid kohe serveerida või praadida võiga panni, kuhu lisa soola, kanapuljongit ja võid.
Ravioolid maitsevad veel eriti hästi, kui valmistada neid pereliikmete või sõpradega üheskoos!

 


Blanšeeritud Paksoy ehk lehtnaeris:

Puhast paksoy vanadest lehtedest ja pese jooksva vee all puhtaks.
Ühe sööjale võiks arvestada kaks mini paksoyd.

Puraviku cappuccino:

10gr kuivatatud puravike
kanapuljongit
100g vahukoort
50g piima


Pane puravikud eelmine päev vee sisse seisma. Järgmisel päeval pane puravikud keema ja lisa koor. Keeda puravike koos koorega poole võrra kokku. Nüüd lase piim keema ja vispelda niikaua kuniks tekib ilus vaht ja lisa puravikele. Sega õrnalt läbi ja serveeri ravioolide peale ja ümber.


Punaseveini kaste:

200ml punast veini
100ml kanapuljongit
1-2spl. suhkrut
50-60g külma või kuubikud
100ml apelsini mahla
½ sidrunimahla

Keeda punast veini poole võrra alla ja seejärel lisa kanapuljong, apelsinimahl, sidrunimahl ja keeda jälle poole võrra alla. Nüüd maitse, kui on liiga hapu, keeda veel veerandi võrra alla. Lisa suhkur ja kui suhkur on sulanud, lisa üksteise järel või kuubikud.
NB! Jälgi, et kaste ei keeks tugevasti , sest muidu on oht, et või eraldub kastmest !

Serveerimine:

Kõige alla pane paksoy, siis ravioolid, seejärel puraviku cappuccino, punaseveini kaste ja kõige peale redise laastud ja purustatud pähklid.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: