Ravioolid šokolaadi ja põdralihaga

Autor: Kaido Metsa
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 20.11.2014 11:46

Maapähklikaste

50g Kooritud maapähkleid

200ml piima

200ml vahukoort

25g taluvõid

7 kadakamarja

4cl konjakit

4cl punast portveini

Maitsestamiseks

1 spl kooritud ja peenestatud ingverit

1 tl peenestatud chillit

1/2 spl riivitud apelsini koort

1/2 tl peensoola

1/2tl seesamiseemneõli

3 tähte aniisi

1 spl tumedat soyat

1 küüslauguküüs peenestatult

1 spl suhkurt


Rösti pannil pähklid ja lisa või ning alkohol. Kuumuta läbi ning lisa koore ja piima segu.

Lisa maitseained ja keeda 1/3 kastmest alla.

Blenderda segu kannmikseris läbi ja kurna läbi sõela

Raviooli täidis

200g Lõuna-Eesti põdra hakkliha

1 viil röstsaia

50ml piima

1 muna

50g Riivitud šokolaadi (näiteks 25g 33% sisaldusega ja 25g 99% sisaldusega)

2-3 viilu toorsuitsupeekonit

Maitsestamiseks

1 peotäis hakitud lehtpeterselli

1/2 spl tüümiani lehti

1/2 tl peensoola

2 peenestatud küünt küüslauku

1/2 tl musta pipart

Leota piimas sai ning pigista üleliigne piim välja ja sega hakkmassiga.

Küpseta krõmpsuks ahjus peekoni ribad (180C 10-15min) ning tükelda väikseks ja lisa massi.

Lisa 1 muna ning maitseained.
Vormi pallid 15-20g ja paneeri riivitud šokolaadis.

Raviooli tainas

2 spl oliiviõli

3 tervet muna

2 munakollast

350g jahu

1/2tl soola

1-2 munakollast raviooli sidumiseks

Sega omavahel koostisained ning kasutades pastarullmasinat või taignarulliga teha õhukesed vormid ning aseta paneeritud pallid sinna peale.

Pintsliga pintseldada munakollasega vormitud taigna ääred ning sulgeda need.
Keeda 5-8min sõltuvalt suurusest.

Kasutasin ka pohlasid rosmariiniga ja kaselehti.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: