Pasta bolognese

Avaldatud: 27.04.2011 10:23

hakkliha (soovitatavalt veise)
mõned sibulad
paar küüslauguküünt
üks suurem porgand
tomatipastat ja hakitud konservtomateid
punast veini
natuke vahukoort
oliiviõli või rapsiõli
punet
soola
musta pipart
suhkrut

Ja loomulikult meelepärast pastat, näiteks spagette, ja laabijuustu(Parmesan, Forte vms.)

Lõika sibul hästi väikesteks kuubikuteks (või riivi), porgand riivi jämedama riiviga, purusta küüslauguküüned. Aja sügavam pann kuumaks, vala sellele õli ja lisa porgand-sibul-küüslauk Kuumuta mõni minut, siis lisahakkiliha ja kuumuta pidevalt segades veel mõned minutid.

Maitsesta soola, pipra ja kuivatatud punega. Siis kuumuta samal pannil natuke tomatipastat, sega mikstuur kokku ja vala peale punast veini. Keeda jälle mõned mnutid, seejärel lisa hakitud tomatid. Keeda, kuni hakklihakaste hakkab mõnusalt paksenema. Päris lõpus võib soovi korral valada kastmesse sortsu vahukoort, mis muudab maitse pehmemaks. Kontrolli maitset, kui tundub liiga happeline, lisa ka veidike suhkrut.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: