Primavera pasta hernekastmega

Avaldatud: 22.04.2010 10:22

Pasta:

Iga sööja kohta 100 g tagliatelle pastat
1 väike suvikõrvits
mõned kirsstomatid
2-3 kanakintsu
2 küüslauguküünt
1 loorberileht
soola
musta pipart
õli

Hernekaste:


1 spl õli
1 suur sibul
400 g külmutatud herneid
2 dl valget veini
100 g sinihallitusjuustu
soovi korral 0,5 sidruni mahl
musta pipart

Serveerimiseks värskeid ürte, näiteks tüümiani


Pese ja kuivata kanatükid hoolega. Pane poti põhja õli ja kuumuta, pruunista selles kanatükid krõbedaks. Võta välja, nõruta ja eemalda nahk. Vala potist rasv ära, pane kanakintsud potipõhja, kalla peale veidi vett. Pane potti ka terved küüslauguküüned, loorberilehed, veidi musta pipart ning soola. Kata kaanega, aseta madalale tulele ja hauta umbes tunnike, kuni kana on täiesti küps ja pehme.


Tõsta välja ning eralda liha luudest, tõsta kõrvale. Kana hautamise leent võid säilitada külmas järgmiste suppide-kastmete alustuseks.


Lõika suvikõrvitsad seibideks, tomatit veerandikes. Piserda peale veidi õli ja soola ning grilli ahjus 200 kraadi juures pealt pruuniks. Sega kokku kanalihaga.

Hernekastmeks haki sibul. Kuumuta potipõhjas õli ning prae sibul klaasjaks, ära lase pruunistuda. Lisa vein ja keeda. Lisa ka herned (jäta mõned serveerimiseks) ning veidi vett ja keeda, kuni herned on pehmed. Püreeri blenderis ja aja läbi sõela, kalla potti tagasi ning lisa vajadusel veidi vett või kana hautamisel tekkinud leent. Sega, kuni kaste on ühtlane ja magusalt täidlase maitsega, nüüd lisa väikeste tükkidena sinihallitusjuust ja sega ühtlaseks. Maitsesta musta pipraga ning soovi korral sidrunimahlaga.

Keeda pasta vastavalt juhendile, aga jälgi, et see liiga pehmeks ei keeks. Kui pasta on valmis, nõruta, lisa potti umbes kolmveerand kastmest ning sega ühtlaseks, lisa ka tomatid-suvikõrvitsaviilud ning kana ja mõned herneterad. Pane taldriku põhja veidi kastet, sellele kana koos lisandiga. Kaunista värskete ürtidega ning soovi korral purusta veskist peale musta pipart.
Täiuslik kevademaitse.

 


Allikas: Terevisioon
Kokk: Vesta Reest

Keskmine hinne:
Sinu hinne: