Osso bucco

Autor: Priit Kuusk
Allikas: Köögikodanikud | Avaldatud: 08.02.2013 17:47

8-le inimesele

4-5 veise kooditükki

1,5 kg sibulat

0,5 kilo porgandit
4 suurt paprikat

2,5 kilo püreeritud tomateid

5 purustatud küüslauguküünt

 

Maitsestamiseks – sool, pipar, ca. 15 g oreganot, 2 loorberilehte, 5 g basiilikut, näpuotsatäis jahvatatud köömneid

 

Kuumuta suures paksupõhjalises potis õli ja prae porgandeid 5 minutit. Keera tuli väiksemaks, lisa sibul ja prae veel 5 minutit pidevalt segades. Siis lisa paprika ja hauta kõik pehmeks.

 

Maitsesta, lisa küüslauk, sega läbi ja lisa tomatipüree.

 

Samal ajal kui pott podiseb pruunista lihatükid kuumal grillil või malmpannil. Simon pani küpsetatavale poolele natuke meresoola ja siis kohe soolaga pool grillile. Ära torgi. Enne kui keerad liha teistpidi vajuta taas küpsetatavale küljele soolaterad kinni ja siis keerad teistpidi. Ilusti pruunistatud lihatükid pane potti juurvilja ja tomati kastmesse ja lisa 1-1,5 l vett. Sega läbi ja hauta madalal tulel vähemalt 1,5 h. Aga tegelikult, mida kauem seda parem.

Kui liha on pehme ja tuleb kondi küljest lahti võta liha välja ja püreeri kaste. Serveeri liha ja kaste koos isetehtud pastaga (pasta ja osa kastmest võid enne serveerimist kokku segada).

 

Pastatainas – 1 kg kvaliteetset nisujahu, 6 muna, 250 ml toasooja vett, 25 g soola, 3 spl õli. Sega ja sõtku tainas korralikult läbi ja kokku. Siis hoia pool tundi kiles. Pasta rullimine ja rullimine ja rullimine võtab aega ja nõuab tööd. Masina olemasolu soovitatav.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: