Läätse-pähklivorm ja hapukapsas Suitsu Porteriga

Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 11.12.2013 10:51

Läätse-pähklivorm

Vaja läheb:
1 tass punaseid läätsi
1 tass risotto riisi
1 porgand
1 sibul
peotäis meelepäraseid seeni
1 küüslaugu küünt
1/2 tassi erinevaid pähkleid (mandel, sarapuu-, india-, kreeka- või parapähkel)
1 kruus vett
½ köögiviljapuljongi kuubikut
värsket tüümiani
sojakastet, soola ja pipart


Valmistamine:
Keeda läätsed pehmeks ja kurna vesi. Vajadusel kupata ja tükelda seened. Riivi porgand, tükelda sibul ja küüslauk ning kuumuta koos seente ja tüümianiga paksu põhjaga potis. Lisa vesi, puljongikuubik ning risotto riis. Hauta tasasel tulel, vajadusel lisa vett juurde, et riis saaks valmis, kuid et segu ei jääks liiga vedelaks. Seejärel lisa purustatud pähklid ja läätsed. Maitsesta soola ja pipraga. Sega korralikult läbi ja tõsta saadud mätsiv mass leivavormi. Küpseta eelkuumutatud ahjus 175 C juures 30-45 min. Lase vormil peale valmimist veidi jahtuda ning taheneda.


Hapukapsas Suitsu Porteriga

Vaja läheb
1 kg hapukapsast
300 ml Suitsu Porterit
2 sibulat
2 spl taimeõli
2 spl pruuni suhkrut
sool
pipar

Valmistamine:
Kuumuta poti põhjas õli ja suhkur seni, kuni suhkur kergelt karamellistub. Lisa hakitud sibul, kuumuta veel mõni minut. Lisa hapukapsas, kuumuta veel veidi pidevalt segades. Seejärel lisa Suitsu Porter, hauta tasasel tulel kuni kapsas on valmis.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: