Lihaveise küljesteik ja romsteek ubade ning grillitud kartulitega

Autor: Ants Uustalu
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 21.03.2013 11:48

Lihaveise küljesteik (Flank) ja lihaveise romsteek ehk picanha

150g küljesteiki

150g romsteeki e. picanhat

Õli, sool, pipar

Võta liha vähemalt 1 h enne grillimist külmikust välja toatemperatuurile. Nii küpseb lõigatud steik ühtlasemalt. Maitsesta lõigatud steik õli, soola ja pipraga ja pane kuumale pannile. Grilli mõlemalt poolt ühtlaselt, kuni steik on valmis.

Lisandid

Blanšeeritud türgiuba

100g türgiube

20g võid

Väike küüslauguküüs

Lõika türgiubadel maha juurepoolne ots. Blanšeeri need soolaga maitsestatud vees ja prae kergelt võiga ja tükeldatud küüslauguga. Maitsesta.

Grillitud kartul

2 suuremat kartulit

Võta kartulid ja lõika pikuti 0,5 cm paksusteks ratasteks.

Keeda neid kergelt soolaga maitsestatud vees ja kuivata. Hiljem grilli pannil valmis.

Küüslaugu sidrunikaste

2 sidrunimahl

2 sidruni riivitud koor

1 küüsaluguküüs, tükeldatud

30g tükeldatud lehtpeterselli

Riivi sidrunid ja pigista mahl väiksesse potti. Tükelda küüslauk hästi peeneks ja pane potti, lase korraks keema ja tõsta kõrvale. Viska potti tükkhaaval võid kogu aeg segades, kuni kaste pakseneb.

Kui kaste valmis, maitsesta ja lisa tükeldatud petersell.


Jätku leiba!

Keskmine hinne:
Sinu hinne: