Broilerimaksapada

Autor: Tiina Lebane
Allikas: Prillitoos | Avaldatud: 29.01.2013 15:13

4-6 sööjale

Valmistamisaeg 60-70 minutit

500 g broilerimaksa
2 sibulat
100 g õhukesi peekoniviile
250 g kirsstomateid
5-6 sl värske tüümiani lehti
2 dl vett
1-1,5 dl vahukoort
1-2 küüslauguküünt
Maitsestamiseks soola ja musta pipart
Praadimiseks võid ja õli

Haki kooritud sibulad ja küüslauguküüned, lõika peekoniviilud tükkideks. Pruunista peekonitükke paja põhjas, lisa veidi õli ja sibula- ja küüslaugutükid. Hauta kuni sibulad muutuvad klaasjaks.

Lõika broilerimaks 2-3 tükiks, patsuta majapidamispaberiga kuivemaks ja prae pannil või ja õli sees keskmisel kuumusel. Tõsta praetud maksatükid peekoni-sibulasegu hulka, loputa pann üle 2 dl veega ja vala seegi patta. Lase maksapajal umbes 20 minutit vaiksel tulel podiseda.

Eemalda tüümianilehed. Lisa patta ürdilehed, vahukoor ja maitseained ning keeda pajarooga vaiksel tulel ja ilma kaaneta veel 20 minutit. Tõsta pott pliidilt ja lisa poolitatud kirsstomatid. Serveerimisel kaunista roog rohelise tüümianiokstega.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: