Lihaveise keel belgiapärases koduses kastmes

Autor: Emmanuel Wille
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 14.03.2013 11:07

I etapp - veisekeele hautamine


1 veisekeel ja 1 l vett, et keel oleks veega kaetud

1 sibul

3-4 tk nelki

1 porgand

väike jupp porrulaugu rohelist osa

3-5 sellerilehte

terapipart

supilusikatäis meresoola

3 küüslauguküünt

1 petersellivars


Hautame terve veisekeele 1 l vees kaane all koos juurviljadega nii, et keel jääb veega kaetud. Hautame madalal temperatuuril orienteeruvalt 1,5-2h kuni keel on pehme. Valmishautatud keelel eemaldame naha ja laseme puljongi läbi sõela.



II etapp - tomatikastme valmistamine


100 g porgandit

100 g sibulat

50 g sellerit

50 g porrulauku

2 küüslauguküünt

10 g tšillit

60 g võid

100 g purustatud tomatikonservi

100 g tomatipüreed


Praeme tükeldatud juurviljad võiga läbi. Seejärel lisame pool supilusikatäit soola, purustatud tomatikonservi ja tomatipüree. Praeme selle koos juurviljaga läbi, lisame paar loorberilehte ja veidi rosmariini (parim on 1-2 g värsket).

Valame peale 0,5 l keelepuljongit ja keedame tasasel tulel pool tunnikest. Valmis tomatikastme valame läbi sõela.


III etapp – veisekeele kastme serveerimine


Praeme150 g šampinjone või austerservikuid 30 g võiga läbi, lisame tomatikastme.

Maitsestame soola ja pipraga, vajadusel paksendame maisi- või kartulitärklisega.

Viilutame hautatud keele kastme sisse.

Serveerime koos kartulipüreega. Juurde sobib hästi Belgia klassikaline valge siguri salat – tükeldatud sigur majoneesiga segatult.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: