Praetud Peipsi ahven juurikapüree ja jõhvikakastmega

Autor: Tauno Laasik
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 19.02.2014 11:41

Püree:

Koori kartulid, porgandid ja pastinaak; tükelda ning pane keema, lisa soola.

Kui juurikad on pehmeks keenud, lisa üks väiksem brokoli. Lase veel mõni minut keeda, kurna juurikad ja tambi nad püreeks lisades võid ja piima.

Kala:

Fileeri ahven, võib olla ka koha või haug. Ära maitsesta.
Tainas:
2 muna
1 õlu
jahu

Tee sellest pannkoogitaina taoline tainas, lisades tiba suhkrut ja soola.
Soola võib panna julgesti, sest kalale me soola ei pane.
Kasta kalafilee tainasse, ning prae mitte väga kuumal pannil kuldpruuniks.
Pärast pannilt võtmist raputa kalale värsket tilli.

Serveeri koos püreega, lisa kindlasti ka midagi hapukat, näiteks jõhvikaid või siis veel parem kui Manu Jõhvikakastet.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: