Mahlane kanafilee

Autor: Anu Laan
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 23.04.2012 11:54

MAHLANE KANAFILEE:

2 Kanafileed
Jahu
Valget veini
Soola, pipart, praadimiseks õli ja võid

Lõika kanafilee horisontaalselt kaheks õhukeseks viiluks.
Paneeri rohkes jahus, et kaste jääks kenasti kreemjas.
Sulata pannil või ja õli segu ja kollasta (just nimelt kollasta, pruuniks ei tohi minna)
fileed mõlemalt poolt. Lisa sool ja pipar.
Kui fileed on jume külge võtnud, siis lisa valget veini kohe südamest, siis saad
kastet rohkem.
Hauta kaane all mõni minut.
Fileed ei tohiks pannil olla kokku üle 5 minuti

KATRTULIPÜREE (peaks küll väga lihtne olema, aga et ta tõesti oleks hea ja
vahune, siis on mõned nipid):

1 kg kartuleid
1/2 l piima
2 spl külma võid
soola

Keeda kartulid pehmeks ja purusta korralikult potis või kasuta köögikombaini.
Lisa vähehaaval kuum piim ja klopi vahule lisades tükk haaval võid.
Piima lisamise ajal ei tohi kartulimassis enam tükke olla, muidu need jäävadki
sinna.

Lisandiks:

ROHELISED OAD

500 gr rohelisi türgioa kaunu ( võivad olla ka külmutatud)
2 küünt küüslauku
1/2 sidrunit

Näpista ära otsad ja keeda oad poolpehmeks, kurna.
Kuumuta pannil või ja purustatud küüslauk(mitte väga väikesed tükid)
Lisa oad ja keeruta neid natuke võis.
Piserda peale sidrun ja serveeri.
Keskmine hinne:
Sinu hinne: