Ravioolid
Allikas:
Terevisioon
|
Avaldatud:
23.04.2014 11:40
Karuluagu-ricotta täidisega ravioolid ja parmesanikaste
Kogus kahele
Pastatainas:
200 g durum- nisujahu
2 muna
1 sl oliiviõli
soola
Täidis:
100 g karulaugu lehti
100 g ricotta kohupiima
30 g parmesani
30 g India pähkelid (või muid pähkleid, mis kodus olemas ja meeldivad)
sidrunimahla
muskaatpähklit
soola, pipart
Kaste:
30 g parmesani
75 g toorjuustu
80 ml piima
muskaatpähklit
soola, valget pipart
Kaunistuseks:
10 kirsstomatit
Valmistamine:
1. Sega jahu, munad, oliiviõli ja näputäis soola kausis või lauapeal ühtlaseks läikivaks tainaks.
2. Pane valmis tainas kilesse ja lase külmkapis seista umbes 1 tund.
3. Täidise jaoks pane natukene vett poti põhja ja kuumuta selles karulauku kuni lehed muutuvad pehmeks. Vajadusel suru lehtedest üleliigne vesi sõela peal välja. Lase lehtdel jahtuda ja haki peeneks.
4. Rösti pähklid kuival pannil või ahjus.
5. Sega hakitud karulauk, riivitud parmesan, ricotta kohupiima ja pähklid ühtlaseks massiks ning maitsesta muskaatpähkli, sidrunimahla, soola ja pipraga.
6. Pane täidise segu pooleks tunniks külmkappi.
7. Taina rullimiseks kasuta pastamasinat või taignarulli. Pastamasinat kasutades alusta kõige laiemast astmest ning lõpeta kõige kitsamaga, kuni taigen on nii õhuke, et paistab läbi. Rulli kaks pikka riba.
8. Vooli täidisest umbes 8-10 grammised pallid ja aseta ühele tainaribale. Tee sõrmed külmas vees märjaks ja niisuta ümber pallikeste olev tainas. Pane täidisega tainaribale peale teine kiht tainast ja suru täidise ümbert nii, et õhk välja tuleks ja moodustuksid padjakesed.
Lõika meelepärase kujuga ravioolid, kasutades ketasnugua, ravioolivormi või tavalist nuga.
9. Pane ravioolid soolaga maitsestatud vette 6. minutiks keema.
10. Vahepeal valmista kaste. Pane piim, toorjuust ja parmesan korraga potti, kuumuta ja sega vispliga kuni juustud on sulanud ning kaste ühtlane. Lase korraks keema tõusta.
12. Võta kaste pliidilt ning maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga.
13. Valmis ravioolid tõsta taldrikule vahukulbiga
14. Serveeri ravioole kastmega. Kaunistamiseks võib lisada ahjus küpsetatud kirsstomateid, paremsani laastusid ja värskeid ürte.
Ps.Ravioole võib korraga valmistada rohkem ning üleliigsed külmutada.