Kuivatatud ploomidega täidetud part

Autor: Hardi Nurmine
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 17.12.2012 11:18

Part                               1 tk 
Kuivatatud ploomid   500 g
brändi                          500 ml
Või                                200 g
Muscovado suhkur   30 g
Apelsinid                    1 tk
Nelk                              4 tk
kaneelikoor                 1 tk
tähtaniis                       1 tk
must terapipar             6 tk 
apelsinimahl              1 liiter
suitsupeekon              35 g
seller, tükeldatud        1 spl
porgand, tükeldatud   2 spl
Pruun sibul, tükeldatud  1 terve
jahu                                  1 spl
tüümian 
loorberileht                   1 leht
 
 
1.  Leota kuivatatud ploomid brändis üle öö
2. Maitsesta part soola ja pipraga seest ja väljast, topi sisse kuivatatud ploomid ja kinnita puutikuga. Seo part kokku.
3. Pruunista part pannil, lisa klaasitäis brändit  (gaasipliidil keera tuli täiesti ära muidu läheb köök põlema!) Kata kaanega ja küpseta 40 minutit.
4. Keeda apelsinimahl kokku kaneelikoore, aniisi, nelgi, musta pipra, muscovado suhkru ja tüümianiga 
5. Pruunista pannil peekon, porgand, seller ja sibul, maitsesta õrnalt soolaga, lisa üks lusikatäis võid ja jahu
6. Vala juurviljadele ja peekonile peale apelsinisiirup ja keeda vaikselt 20 minutit - lõpus maitsesta soola ja pipraga.
7. Eemalda part pannilt ja kasuta sama panni kastme lõpetamiseks. Lisa pannile apelsinikaste ja natukene brändit, lisaks veel kaks peotäit ploome ja aja kaste keema.
8. Kaunista vaagen ploomidega ja vala part kastmega üle.
Keskmine hinne:
Sinu hinne:

Kommentaarid

Vastuse lisamiseks sisene ERR kasutajatunnuse ja parooliga või vasta ilma sisse logimata alljärgneva vormi kaudu.


Kommenteerimise reeglid leiad siit.

Kommentaarid (5)