Ürtidega küpsetatud pardi rinnafileed ploomikastme ja kuskusiga

Autor: Angelica Udeküll
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 06.02.2013 10:39

2 pardifileed

2 tl mett

meresoola

purustatud musta pipart

rosmariini

tüümianit

Kaste

8 punast ploomi

2 šalott sibulat

tüümian

1 spl mett

1 tl puljongifondi või želeed

300-400 ml punast veini

 

1 spl võid või õli

1 tl riivitud ingverit

2 küünt küüslauku

200 g kuskusi

200 ml vett või puljongit

 

Pardi rasvakihile lõika terava noaga ruudustik.

Pane pann tulele ja aseta soojenevale pannile pardifileed, rasvane külg panni poole.

Prae, kuni rasv hakkab sulama ja nahk pruunistub, seejärel keera fileedel teine pool ja pruunista veel paar minutit.

Tõsta pardifileed ahjuplaadile, maitsesta soola ja pipraga ning puista fileedele rosmariini ja tüümianit.

Pane pardid ahju järelküpsema 120 C juurde umbes 15-20 minutiks.

Võta fileed ahjust, lase paar minutit lihal taheneda ja seejärel lõika viiludeks.

 

Pannile tekkinud rasv vala kastmepotti.

Koori sibulad ja haki viiludeks.

Ploomid lõika pooleks, eemalda kivid ja lõika viiludeks.

Tõsta sibula-, ja ploomiviilud pardirasvaga potti, lisa paar oksa tüümianit ja kuumuta mõned minutid.

Lisa punane vein ja keeda kuni vähemalt pool veinist on aurustunud.

Maitsesta kastet puljongifondiga.

Kui kaste jääb liiga vedel, saab seda 1 tl külma veega segatud maisitärklise abil paksendada.

 

Sulata poti põhjas või, lisa küüslauk ja ingver ning kuskus.

Lisa keev vesi ja sool ning jäta kaanega suletult paariks minutiks keema.

Seejärel tõsta pott tulelt ja lase kuskusil veel 3-4 minutiks kaane all punduda.

Sega vispliga läbi ja serveeri lisandina pardifilee ja ploomikastmega.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: